Nagovor predsednika Upravnega odbora ob začetku novega študijskega leta

Spoštovani kolektiv višjega strokovnega šolstva!
Pričeli smo novo študijsko leto in ob tej priložnosti želim z vami deliti nekaj misli v vlogi predsednika Upravnega odbora Skupnosti višjih strokovnih šol.

Moto, ki vodi višješolsko skupnost, je ciljati višje. Vsa leta našega delovanja usklajujemo svoje poglede in mnenja ter jih usmerjamo v skupne dosežke. V vsem tem je vaša vloga ključna in neprecenljiva. Svojim študentom, rednim in ob delu, zagotavljate uporabna znanja, v času študija jih pripravljate na vstop na trg dela, številnim pa predstavljate pozitivno prelomnico v njihovih kariernih in osebnih zgodbah.
Naš cilj ostaja neomajen, to je krepitev prepoznavnosti in ugled višjega strokovnega šolstva. Zato vseskozi gradimo most sodelovanja z delodajalci in vsemi akterji, ki pomagajo pri uresničevanju tega cilja.
Močno smo mednarodno prisotni in aktivni, vse torej s ciljem utrjevati višje strokovno šolstvo na nacionalni in mednarodni ravni. Ob tem dajemo velik poudarek osveščanje študentov o pomembnosti kariernega načrtovanja in vseživljenjskega učenja za pridobivanje dodatnih kompetenc.

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,
z nami bo letos ciljajo višje  več kot 10.000 študentk in študentov. Verjamem, da jih bomo tudi to študijsko leto opolnomočili in pričarali nepozabne izkušnje, spomine in poznanstva.
Za vas in ob vami bo tudi v novem študijskem letu kolektiv sekretariata Skupnosti VSŠ. Redno bo potekalo obveščanje o vseh dejavnostih skozi tedenske novičke ter objave na spletni strani in družbenih omrežjih Facebook in LinkedIn Skupnosti VSŠ.

Egon Pipan, predsednik Upravnega odbora s Sekretariatom Skupnosti VSŠ